Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

"Ο κουρέας της Σεβίλλης" στα Τρίκαλα


Φεστιβάλ Όπερας και κλασσικής μουσικής με τον Τρικαλινό βαθύφωνο Δημ. Καβράκο
Στην κλασσική μουσική και δη στην όπερα θέλει να μυήσει τους Τρικαλινούς ο Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχ. Ταμήλος, ο οποίος και προωθεί την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων για την διοργάνωση ενός τριήμερου φεστιβάλ κλασσικής μουσικής.
Χθες το μεσημέρι τον Δήμαρχο επισκέφθηκε ο Τρικαλινός παγκοσμίου φήμης βαθύφωνος Δημ. Καβράκος, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας πραγματικά πρωτόγνωρης μουσικής εκδήλωσης στην πόλη μας.
Ο κ. Καβράκος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να εμφανιστεί μαζί με άλλους λυρικούς ερμηνευτές παγκόσμιας ακτινοβολίας και να παρουσιάσουν στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο Φρούριο την γνωστή όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης» αλλά και άριες στην πλατεία Δεσποτικού.
Το Φεστιβάλ όπερας και κλασικής μουσικής θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Ιουλίου και σ' αυτό θα συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, ενώ οι πρόβες που θα προηγηθούν θα γίνουν στην Εθνική Λυρική Σκηνή των Αθηνών.
Το κόστος της συγκεκριμένης παραγωγής υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Ταμήλος τα χρήματα θα εξευρεθούν από χορηγούς και τα εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου